Skip links
Sunde og lækre

Capuciino

Grøntsagslasagne

En lækker grøntsags lasagne er en genial måde at få spist en masse dejlige grøntsager på, og selv om man godt kan lide kødretter, så er det tilmed også rart for både pengepungen og miljøet, at snuppe et par dage uden kød i løbet af ugen eller indimellem.

Portioner: 6 portioner

Ingredienser

 

Lasagnesauce:

  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 250 gram champignon, finthakket
  • 4 gulerødder, revet
  • 4 stængler bladselleri, finthakket
  • 1 squash, revet
  • 1 aubergine, revet
  • 1 dl tomatpure
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Peber
  • lidt chili og tørret timian

 

Spinatfyld

  • 1 løg, finthakket
  • 300 gram spinat
  • 1,5 dl 4-8% madlavningsfløde
  • 1 knivspids muskatnød
  • salt & peber

 

Fyld og topping

  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 1 pose revet mozzarella

 

Sådan gør du

Lasagnesauce

  • Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er klare og bløde
  • Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt rundt
  • Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i 30-60 min. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt.
  • Smag til med salt og peber

 

Spinatfyld

  • Tilbered spinat fyldet, når lasagne saucen har simret færdig
  • Sauter løg på en pande med lidt olie, til løgene er bløde
  • Tilsæt spinat og kog op til vandet er fordampet – hæld evt. overskydende væde fra. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med muskatnød, salt og peber

 

Byg din lasagne

  • Lasagnen samles skiftevis med mornaysauce, lasagneplader, lasagnesauce og spinatfyld
  • Top lasagnen med revet mozzarella

 

Velbekomme!