Skip links

Diabetes

Der findes flere forskellige typer diabetes, som har det til fælles, at produktionen af insulin i bugspytkirtlen enten er svækket eller helt ophørt. Insulin er et vigtigt hormon, der hjælper med at transportere det sukker, som findes i blodbanen efter et måltid, ind i kroppens celler, hvor det omsættes til energi. En konstant tilstand af forhøjet blodsukker er risikabelt, og ophobningen af affaldsstoffer kan i sidste ende resultere i en livsfarlig forgiftning. Det er derfor rigtig vigtigt at man som diabetiker får den rette behandling.

De mest almindelige former for diabetes kaldes type 1-diabetes og type 2-diabetes, og de dækker tilsammen omkring 90% af alle diabetes tilfælde.

En ukontrolleret diabetes kan få alvorlige følger såsom åreforkalkning, slagtilfælde, blodprop i hjertet, forhøjet blodtryk, diabetisk øjensygdom m.v. Diabetes kommer ofte i selskab med andre symptomer som forhøjet blodtryk, overvægt og forstyrrelser i blodets fedtstoffer. Derfor er der gode argumenter for at ændre livsstilen, således at sygdommen ikke overtager ens liv, men i stedet minimeres mest muligt.

Kosten som en vigtig del af behandlingen
I behandlingen af diabetes er kosten et meget vigtigt redskab. Gennem kosten kan du reducere din insulinresistens og derigennem stabilisere dit blodsukker, få styr på din vægt samt nedsætte din risiko for yderligere komplikationer af sygdommen.

Der er mange faktorer i kosten, du som diabetiker bør være opmærksom på, men det kan virke uoverskueligt. Mit job er at hjælpe dig med først og fremmest at forstå kostens rolle i behandlingen af forhøjet blodsukker og særligt insulinresistens. Udfra dette gennemgår vi, hvordan, du bedst tilrettelægger din kost, så du kan mindske dine symptomer og særligt risikoen for følgesygdomme.

Hvis du er interesseret i at høre mere eller har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.