Jeg kan rigtig godt lide, at jeg ved hvad der er i min granola, at jeg ved hvor meget sukker og sødt der er i. Jeg søder det ikke så meget, andre foretrækker det måske sødere. Men jeg kan godt lide, at jeg kan supplere med en sirup, søde frugter eller lidt hakket chokolade.
Her er et bud på en knasende granola ristet i ovnen, hvor du snildt kan udskifte frø og kerner med netop dine favoritter <3
Portioner: 1 glas / ca. 6 portioner
Ingredienser
- 120 gram havregryn, finvalsede
- 3 spsk. græskarkerner
- 3 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. hørfrø
- 40 gram hasselnødder
- 60 gram mandler
- 3 spsk. honning
- 0,5 tsk. kanel
- 0,5 tsk. kardemomme
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader
- Hasselnødder og mandler hakkes groft og blandes sammen med krydderier, frø, kerner og havregryn
- Hæld honning over og bland det godt sammen
- Fordel granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bages i ovnen i 15-20 min. HUSK at rører en gang imellem
- Lad granolaen køle af på køkkenbordet og hæld derefter det i en lukket beholder
- Nu er der granola til det næste stykke tid!
Velbekomme!