En lækker grøntsags lasagne er en genial måde at få spist en masse dejlige grøntsager på, og selv om man godt kan lide kødretter, så er det tilmed også rart for både pengepungen og miljøet, at snuppe et par dage uden kød i løbet af ugen eller indimellem.
Portioner: 6 portioner
Ingredienser
Lasagnesauce:
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg
- 250 gram champignon, finthakket
- 4 gulerødder, revet
- 4 stængler bladselleri, finthakket
- 1 squash, revet
- 1 aubergine, revet
- 1 dl tomatpure
- 1 dåse hakket tomat
- 1 dl grøntsagsbouillon
- Salt
- Peber
- Evt. lidt chili og tørret timian
Spinatfyld
- 1 løg, finthakket
- 300 gram spinat
- 1,5 dl 4-8% madlavningsfløde
- 1 knivspids muskatnød
- salt & peber
Fyld og topping
- 1 pakke friske lasagneplader
- 1 pose revet mozzarella
- 1 mornaysauce
Sådan gør du
Lasagnesauce
- Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er klare og bløde
- Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt rundt
- Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i 30-60 min. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt.
- Smag til med salt og peber
Spinatfyld
- Tilbered spinat fyldet, når lasagne saucen har simret færdig
- Sauter løg på en pande med lidt olie, til løgene er bløde
- Tilsæt spinat og kog op til vandet er fordampet – hæld evt. overskydende væde fra. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med muskatnød, salt og peber
Byg din lasagne
- Lasagnen samles skiftevis med mornaysauce, lasagneplader, lasagnesauce og spinatfyld
- Top lasagnen med revet mozzarella
- Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Lad den trække på køkkenbordet i 10-15 minutter så den sætter sig inden servering.
Velbekomme!