Sprøde og lækre koldhævede fuldkornsboller 🥖😍
Disse fuldkornsboller er super hurtige at mikse sammen, uden du skal have hænderne i dejen 🤤
Ingredienser
- 1/4 pakke gær
- 5 dl lunken vand
- 1-2 tsk. Salt
- 2 tsk. honning
- 5 fuldkornsmel (jeg brugte fuldkorns speltmel)
- 1dl havregryn
- 3-4dl hvedemel
- Vand til pensling
Sådan gør du
- Opløs gær, flydende honning og salt i vandet.
- Tilsæt havregryn og fuldkornsmel og rør godt rundt.
- Tilsæt 3dl hvedemel lidt ad gangen og rør godt rundt 👩🏽🍳
- Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal fortsat være til at røre i, men uden at være helt lind og flydende.
- Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet
- Næste morgen tænder du ovnen på 250 grader varmluft
- Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand
- Skrue temperaturen ned til 220 grader varmluft lige inden bollerne skal i ovnen og bag bollerne i ca. 15min 🥖🧈
Velbekomme!