Skip links
Nemme og lækre

Koldhævede fuldkornsboller

Sprøde og lækre koldhævede fuldkornsboller 🥖😍

Disse fuldkornsboller er super hurtige at mikse sammen, uden du skal have hænderne i dejen 🤤

Ingredienser

  • 1/4 pakke gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1-2 tsk. Salt
  • 2 tsk. honning
  • 5 fuldkornsmel (jeg brugte fuldkorns speltmel)
  • 1dl havregryn
  • 3-4dl hvedemel
  • Vand til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær, flydende honning og salt i vandet.
  • Tilsæt havregryn og fuldkornsmel og rør godt rundt.
  • Tilsæt 3dl hvedemel lidt ad gangen og rør godt rundt 👩🏽‍🍳
  • Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal fortsat være til at røre i, men uden at være helt lind og flydende.
  • Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet
  • Næste morgen tænder du ovnen på 250 grader varmluft
  • Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand
  • Skrue temperaturen ned til 220 grader varmluft lige inden bollerne skal i ovnen og bag bollerne i ca. 15min 🥖🧈

Velbekomme!