Skip links
Lækker

Koldhævede græskar boller

Der findes næsten ikke noget bedre end nybagte boller med smør.

For at gøre bollerne mere bløde i konsistensen, har jeg revet hokkaido græskar i, hvilket også gør at bollerne holder sig mere fugtige. De er både svampede og bløde, men med en sprød overflade.

De er virkelig nemme at lave og kræver hverken surdej eller nogen vild kendskab til bagning. Det bedste resultat er muligvis at røre dejen på en røremaskine, men kan også sagtens røres i hånden.

Portioner: 8-10 stk.

Ingredienser:

  • ¼ pakke gær
  • 5 dl koldt vand
  • 2 tsk. salt
  • 5-6 dl. hvedemel
  • 1 dl. havregryn
  • 2-4 dl. groft mel, jeg brugte
  • 200 g groftrevet hokkaidogræskar
  • 1 æg til pensling
  • Ristet græskarkerner til pynt

Sådan gør du

  • Start med at skrælle hokkaido græskaret
  • Riv det groft på et rivejern til du har 200 gram
  • Bland gær, vand og salt i en skål og rør rundt til gæren er opløst
  • Tilsæt det revet græskaret og rør rundt
  • Tilsæt havregryn
  • Mel tilsættes lidt ad gangen. Dejen skal være nogenlunde fast, men stadig klistret. Den skal ikke være flydende.
  • Kom et vådt viskestykke over skålen og sæt den i køleskabet
  • Næste morgen tændes ovnen på maks grader (min er 250 grader)
  • Kom lidt mel på bordet og vend dejen ud
  • Del dejen i 8-10 stykker med en skarp genstand
  • Flyt stykkerne forsigtigt over på en bageplade. Bollerne pensles med pisket æg og drysses med ristede græskar kerner
  • Lige inden bollerne skal ind i ovnen sænkes temperaturen til 225 grader
  • Bages i ca. 20 minutter

Velbekomme!